25 mar. 2011

Prima iubire, societate si efecte adverse

Cunoasteti prima iubire? Sigur ati auzit de ea.

Acum, va spun sincer, daca doar ati auzit si nu ati trait, nu va osteniti sa cititi mai departe. N-o sa insemne nimic pentru voi si mai bine va scutiti de  o pierdere de vreme nici macar placut pentru vaz sau minte.

Voi - cei care umblati cu prima iubire de mana – nu cititi nici voi. Nu as vrea sa intelegeti ca totul trece. Fiti incantati si iubiti in continuare. Asta nu e lucru de citit si gandit, ci numa’ de simtit.

Si in sfarsit ajung la voi, cei din urma. Da, da! La voi ma refer – cei care nu mai umblati imbratisati cu prima iubire decat prin gand si prin cateva vise ratacite.

Voiam sa va spun ca am impresia ca am descoperit ceva… nu e de bine, c’est la vie, dar macar ar putea fi util la nivel de personal development, vorba americanului.

Ati observat cumva ca treaba aia minunata cu fluturasi in stomac si planuri pentru o viata intreaga lasa in urma niste sechele de toata frumusetea?

Hai sa incerc sa va explic mai bine, ca se pare ca nu-s o prea buna prietena a cuvintelor in seara asta.

Cand mentionam sechelele nu ma refeream la traume post-despartire. Alea se amelioreaza in timp si se vindeca absolut complet cu o indragosteala noua. Garantez, serios!

Sechelele sunt cicatrici lasate de prima iubire, infectate de norme sociale si standarde personale stabilite pe principii care la baza nu ne apartin.

Simptomatologia e strans legata de cauzele infectiei. Cum apare un factor extern de infectat (anturaj, bani, job s.a.m.d.), cum apar sechelele.

Un pic mai concret de atat: ganditi-va (hai, un mic efort) cum v-ar placea acum foarte mult de Cineva, v-ati intelege extraordinar si deja s-ar contura indragosteala. Fix atunci ati observa ca Cineva nu are job si se complace traind de pe o zi pe alta. Voi, in schimb, nu va inchipuiti viata fara un salariu si-un patron, iar stabilitatea financiara e un scop la care ati aspirat de cand va stiti. Nu-I asa ca va cam desumflati? Se prafuieste entuziasmul si incep sa se vada din ce in ce mai mult defecte ale acelui Cineva.

Asta se numeste o sechela cu agent infectios numit job. E foarte des intalnit virusul in ultimul timp.

Ce naiba face sechela de fapt? Pai:

- va obliga sa ganditi cand fiecare parte a voastra ar dori sa-si asume riscul de a descoperi daca exista sau nu magie
- va impiedica, poate, sa traiti o iubire la fel sau mai incantatoare decat prima
- va rapeste posibilitatea de a va bucura de ceva incontestabil de frumos
Si mai ales…
- va fura sansa de a vedea concret cum ar fi

Revin la factori infectiosi si subliniez faptul ca acestia reprezinta doar principii pe care le-am mostenit fara a vedea variantele sau standarde bagate pe gat. Daca ele sunt fruct copt al gandirii personale, atunci nu se mai numeste infectie ci preferinta personala.

Sechele, sechele, sechele… ce urat suna… nu am vrut sa transmit tristete, cinstit si cu mana pe inimiutza va zic. Am vrut doar sa va indemn sa va tratati.

Mai luati un medicament anti-stari-de-tristete-dubii-si-nelinisti: alegeti-va singuri standardele si principiile. Si faceti asta pe cont propriu si activ. Ceea ce  spun ceilalti e doar ceea ce au invatat ei de la viata.

Ce spun eu sunt doar vorbe.

Se incumeta cineva sa vada daca am dreptate? :)



3 comentarii:

  1. cel_ce_invie_de_pasti24 aprilie 2011 la 18:30

    sunt cel care a inviat aseara.
    nu am mare lucru sa spun referitor la blogpost-ul acesta.. voiam doar sa iti arat cum mananc eu skittles,
    tie nu-ti dau !
    http://i.imgur.com/4N20O.jpg
    http://i.imgur.com/r9J2R.jpg
    http://i.imgur.com/TWBP0.jpg
    http://i.imgur.com/HRMkD.jpg

    RăspundețiȘtergere
  2. acum stau si ma intreb... oare skittles e doar o masca eficienta pentru un substrat al comentariului tau?

    :-?

    RăspundețiȘtergere