18 oct. 2010

Analiza comparativa: bolile trupului vs. bolile sufletului



Tristetea si raceala:

-          Apar ca urmare a unui eveniment concret si trec dupa ce se trateaza corespunzator.
-          Uneori, aceste afectiuni trec de la sine, fara a necesita pastilare*, insa durata de vindecare poate dura mai mult.
-          Simptomele ne chinuie intre 1-7 zile, in functie de paracetamoalele, picaturile de nas, imbratisarile si consolarile primite.
-          Nu prezinta un pericol foarte mare pentru sanatate decat in situatia in care frecventa lor este foarte-foarte mare. Atunci sistemul imunitar si viziunea optimista asupra vietii pot fi compromise, ajungandu-se la purpura trombotica trombocitopenica sau la depresie.

Supararea si gripa:

-          Sunt similare tristetii si racelii, insa de o gravitate semnificativ mai mare.
-          Este necesara urmarea unui tratament cu antibiotice, ceaiuri calde, razbunari sau revanse.
-          Virusurile care provoaca gripa si supararea trebuie starpite prin pastilare cu antidot inca de la primele semne de instalare. Altfel, aceste afectiuni pot dezvolta complicatii neplacute.
-          Cele mai frecvent intalnite simptome sunt: furia, dorinta de a rupe capatzana cuiva, febra, frisoanele, injuraturile.

Alergiile si invidia:

-          In cele mai multe cazuri, faci bube sau stranuti de 9 ori (la 10 cica ai orgasm. Deci n-ai noroc.) cand alergenul se afla in preajma ta.
-          Fazele usoare ale bolilor includ simptome precum stranutul, aparitia unor pete rosii pe piele sau a unor pete negre de furie in raza vizuala.
-          Fazele “grele” ale bolilor au simptome mult mai vizibile si deranjante, cum ar fi: aparitia bubelor pe fata, la propriu si la figurat, pruritul si scarpinarea pana la sange (la invidii, scarpinarea e insotita de halucinatii astfel incat bolnavul isi inchipuie ca rana provocata este a factorului alergic, nu a sa), smulgerea parului din cap (predominant la invidii; pentru fete, recomand reconfigurarea traseului catre picioare) s.a.

Schizofrenia si rautaciozenia**:

-          Boli incurabile, mostenite sau dobandite, cu o evolutie galopanta.
-          Schimba perceptia individului asupra sa si asupra vietii.
-          Suferindul vede cai verzi,  matze zburatoare, multi monstruletzi, oameni cu multe defecte (in special la rautaciozenie), vorbeste numa’ despre ce zboara prin mintea sa (tot vocile ii spun si sa zica lucruri deranjante like “ah, fusta ta e asa draguta!  am vazut-o si la o vanzatoare din piata, ieri” sau “ce freza mishto ai! Parca aduci asa, un pic, a papagal.”

Ura si cancerul:

-          Sunt mici, dar pot creste foarte mari.
-          Le declanseaza factori externi enervanti cum ar fi poluarea, E-urile, persoanele nesimtite, situatiile nedrepte.
-          Se trateaza prin terapii care te uratesc, iti fac parul sa cada si te sleiesc de puteri.
-          Daca nu sunt depistate in timp util, duc la o moarte sigura, inceata si dureroasa.

Depresia si leucemia:

-          Sunt determinate de catre o lipsa acuta a organismului sau a sufletelului.
-          Daca lipsa nu poate fi acoperita repede, atunci trupul sau sufletul cedeaza: moarte, in cazul leucemiei si sinucidere, in cazul depresiei.
-          La varste fragede, depresia poate afecta un grup mai mare de persoane, ajungandu-se la un tip de epidemie transmisa prin muzica trista si freze cu parul in ochi. Epidemia poarta numele de “curent emo” in zilele noastre.


Dictionar explicativ:

*pastilare = indoparea cu pastile/medicamente recomandate de obicei medici sau farmacisti shpaguiti, care promit sa amelioreze si chiar sa vindece afectiunea suferindului.

**rautaciozenie = afectiune a sufletelului care determina o persoana sa fie rautacioasa; cauta in jurul tau si o sa vezi sigur un exemplu.  



2 comentarii:

  1. si pt fiecare dintre bolile astea imi oferi si leac? sau macar o reteta gratuita.. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. specialistii in filozofeli lucreaza de zor la un leac :d

    o sa existe reteta, binenteles, dar nush daca va fi si gratuita ;))

    poate iese, totusi, o compensare, ceva..

    RăspundețiȘtergere