16 sept. 2010

Dragoste

*** text de inspiratie cotidiana din categoria “Cand prietenii mei sunt inlove” ***


Dragostea ii ceva frumos. Ii poti spune cuiva ca esti a lui sau ca esti al ei :)


As vrea sa numesc dragoste, placere pentru cineva. In loc sa zic ca iubesc pe x, as vrea sa zic ca imi face placere x. Dar ce mai placere. Atat de mare placere incat sunt de acord cu orice zice. Si daca ma trezesc in contradictie, cedez pentru ca imi place si vreau sa cred mai mult ce spune acea persoana.


Cand iubesti tu la cineva, poti sa fii si rational, si irational, ca tot la fel oi simti. Iti va face placere si punct. Iti va placea mirosul, simtirea si ce oi vedea. Iti va placea, chiar daca vei gasi defecte la fiecare pas. Nu va conta nimicutza. Si nu va fi nimic. Dar pentru tine va fi mult. Vei plange seara la simpla  idee ca s-ar putea termina. Vei fi fericit gandindu-te ca va fi mai mult. Vei fi fericit folosind diminutive siropoase, chiar daca tu esti ironic de obicei si vei vrea mai mult, chiar daca nu ai crezut ca vei putea vreodata merita.






Daca tu ai placere la cineva, o sa visezi. Daca tu ai placere la cineva, o sa te gandesti mai departe. Dar peste toate astea va fi prioritara prezenta acelui “eu” care te-a fascinat. Cand vei fi langa acel “ eu” , vei putea cuceri lumea. Sau macar orasul, sau macar lumea ta. Si te vei simti mare si tare. Puternic. Si vei vrea mai mult, si vei simti ca poti sa obtii mai mult. Lupta va avea rost, chiar daca e pentru a salva omenirea sau pentru a prinde autobuzul. 


Cand iti va face placere foarte mare o alta persoana, vei cunoaste alte persoane si desi vei vrea ca si ele sa iti faca la fel de multa placere, nu vei putea sa le placi nici macar un pic. Pentru ca va fi acel cineva care iti va placea. Mai mult decat propria persoana. Mai mult decat ce-ai fi putut visa tu vreodata.


Daca iti va face placere foarte mare o alta fiinta omeneasca, te vei entuziasma si nu vei mai vrea altceva. Vei uita mult de tine. 


Poate vei avea noroc si nu vei uita de tot.


*** text de inspiratie cotidiana din categoria “Cand prietenii mei sunt inlove” ***

Un comentariu: