25 sept. 2010

Pentru ca uneori suntem tristi






Nu e bine. Stii ca ceva nu e bine. Poate mai multe. Simti ca sunt mai multe decat crezi tu ca sunt. Dar nu ai ce face. Si ai vrea sa zaci in starea ta proasta, insa exista ceva ce nu te lasa. Pentru ca nu esti in depresie. A ramas un strop de licarire, un pic de speranta, ca poate e vorba doar de tine. Viziunea ta e singura vinovata si poate ca lucrurile nu-s deloc negre sau gri. Visarea. Un moment in care totul s-ar intoarce. In care totul ar deveni diferit. Altfel. Bun, nu rau. Vesel, nu trist. Entuziast, nu lipsit de vlaga. Poate vine un super-erou si te salveaza. Sau apare Ileana Cosanzeana.


Te simti rau. Dar nici macar asta nu poti face folosind intreaga masura. Pentru ca exista acel 1% care iti spune ca totul va fi bine.

Si te chinui intr-o stare nedefinita, in care nimic nu are contur. Si ti-ai dori ca macar tristetea ta sa aiba un punct concret de reper, unul ce ar putea fi depasit. Sa poti spune “Gata, bre! Nu-mi mai pasa de cutare treaba!”. Dar incertitudinea pluteste si asupra celor rele, si asupra sperantelor de mai bine.



Stii…iti amintesti….odata… ai crezut ca o sa fie bine… candva. Si acum te chinuie. Pentru ca doar iti amintesti de acea credinta. Si tot ce ti se arata vrea ca tu sa crezi in nuante de gri.

Si ti-e dor de cand credeai in alb.

Iar acum e negru.

Dar o sa treaca. Pentru ca asa e firea noastra a oamenilor. Nu putem ramane in acelasi loc. Mai jos, mai sus sau doar in alta parte, dar ne miscam. Uneori, impotriva vointei noastre.

Pana la urma nu suntem in masura sa alegem unde am vrea sa ramanem. Si nici nu vrem. Pentru ca si in cele mai negre momente suntem chinuiti de acel 1% care ne face sa credem ca poate dupa urmatorul colt se afla fericirea ceva mai bun.



9 comentarii:

  1. cateodata 1% ala te omoara, te baga-n pamant, te lasa cu o privire goala. o floare ofilita. da, candva o sa fie bine, mai bine, mai putin rau. pana atunci…traieste. sau…fa curat si intra pe alte usi.

    RăspundețiȘtergere
  2. posturile tale sunt pe sufletul meu :) iar perioada prin care trec ma face sa apreciez si mai mult faptul ca cineva pune in cuvinte aceste stari pe care le avem cu totii uneori.

    RăspundețiȘtergere
  3. o sa treaca perioada :) just have a little patience

    RăspundețiȘtergere
  4. yep ... v-a trece ... toate trec :)

    RăspundețiȘtergere
  5. You have a single,simple choice:be happy now or be sad...why wait for something or someone that makes you feel better?it's up to you...be happy now!and just...smile! Check this out!

    http://www.youtube.com/watch?v=Cbk980jV7Ao

    RăspundețiȘtergere
  6. And by the way...nice post!you could really inspire some people...if you want to...:p

    RăspundețiȘtergere
  7. multumesc pentru doza de inspiratie pe care mi-ai oferit-o tu, prin discutie si prin comentarii :)

    RăspundețiȘtergere
  8. sa cresti mare..da nu in inaltime ca ai deja destul:p interesanta lista ta..2 chestii n am inteles...de ce Angela ; si ce melodie asociezi u in momentul in care adori ceva...sau pe cineva:p

    RăspundețiȘtergere
  9. Angela pentru asa mi-o zis cineva, la un moment dat si mi-o placut tare mult.
    suna fain "angela":D
    iar melodia depinde de moment, de persoana etc. :)

    RăspundețiȘtergere